Crazy Cake recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 ek sütőpor
- 0,5 tk só
- kb. 3 dl víz
- 1 ek ecet
- 1 ek vaníliaaroma
- 5 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, só).
Ezután három kis mélyedést csinálunk bele. Két kisebbet, és egy nagyobbat. Az egyik kicsibe megy az ecet, a másikba a vanília, és a nagyba az olaj. Majd erre ráöntjük a vizet.
Először nem az egészet, nehogy túl vizes legyen a tészta. Elkeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy ragadós, nem folyós tésztát kapjunk.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nekem 20 perc kellett, de az én sütőm ha belelendül akkor nagyon tud sütni és nem érdekli én hány fokon szeretném, hogy süssön.
Tipp:
Én fele barna cukrot, fele sima cukrot használtam.
Ha a víz egy részét lime lére cseréled, még finomabb lesz!
Ezt a keverési technikát egy angol oldalon láttam, nem az én agyam szüleménye, viszont nagyon megtetszett, praktikusnak és gyorsnak találtam, és ami a lényeg, kevesebbet kell mosogatni, mert legalább egy tálat megspóroltam vele!
A crazy cake kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 65 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »