Crazy Cake recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 ek sütőpor
- 0,5 tk só
- kb. 3 dl víz
- 1 ek ecet
- 1 ek vaníliaaroma
- 5 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, só).
Ezután három kis mélyedést csinálunk bele. Két kisebbet, és egy nagyobbat. Az egyik kicsibe megy az ecet, a másikba a vanília, és a nagyba az olaj. Majd erre ráöntjük a vizet.
Először nem az egészet, nehogy túl vizes legyen a tészta. Elkeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy ragadós, nem folyós tésztát kapjunk.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nekem 20 perc kellett, de az én sütőm ha belelendül akkor nagyon tud sütni és nem érdekli én hány fokon szeretném, hogy süssön.
Tipp:
Én fele barna cukrot, fele sima cukrot használtam.
Ha a víz egy részét lime lére cseréled, még finomabb lesz!
Ezt a keverési technikát egy angol oldalon láttam, nem az én agyam szüleménye, viszont nagyon megtetszett, praktikusnak és gyorsnak találtam, és ami a lényeg, kevesebbet kell mosogatni, mert legalább egy tálat megspóroltam vele!
A crazy cake kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 65 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »