Crazy Cake recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 ek sütőpor
- 0,5 tk só
- kb. 3 dl víz
- 1 ek ecet
- 1 ek vaníliaaroma
- 5 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, só).
Ezután három kis mélyedést csinálunk bele. Két kisebbet, és egy nagyobbat. Az egyik kicsibe megy az ecet, a másikba a vanília, és a nagyba az olaj. Majd erre ráöntjük a vizet.
Először nem az egészet, nehogy túl vizes legyen a tészta. Elkeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy ragadós, nem folyós tésztát kapjunk.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nekem 20 perc kellett, de az én sütőm ha belelendül akkor nagyon tud sütni és nem érdekli én hány fokon szeretném, hogy süssön.
Tipp:
Én fele barna cukrot, fele sima cukrot használtam.
Ha a víz egy részét lime lére cseréled, még finomabb lesz!
Ezt a keverési technikát egy angol oldalon láttam, nem az én agyam szüleménye, viszont nagyon megtetszett, praktikusnak és gyorsnak találtam, és ami a lényeg, kevesebbet kell mosogatni, mert legalább egy tálat megspóroltam vele!
A crazy cake kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 65 g
Zsír: 10 g