Citromos tofus tart recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g natúr kesudió
- 40 g sós, pörkölt kesudió
- 60 g kókuszreszelék
- 120 g cukrozatlan, magozott datolya
Krém:
- 250 g natúr tofu
- 150 ml kókuszkrém/tejszín
- 2 ek méz/juharszirup
- 1 bio citrom reszelt héja
- 0,5 citrom leve
Elkészítése:
Forrázzuk le a datolyákat és hagyjuk állni, hogy egy kicsit megpuhuljanak. Daráljuk apróra a kesudiót a kókusszal. Szűrjük le a datolyát, és adjuk a száraz hozzávalókhoz, majd konyhai robotgéppel dolgozzuk össze.
Egy sütőpapírral kibélelt kisebb muffin formában formázzunk a “tésztánkból” kosarakat. Tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
A krém hozzávalóit tegyük egy turmix-/robotgépbe. Ha elértük a megfelelően krémes állagot, akkor tegyük a kosárkákba. Pár órán át hagyjuk pihenni a hűtőben, majd ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »