Citromos sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 13 dkg kristálycukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom leve és héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
Egy másik tálban a tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Végül beleforgatjuk a tojások habját is.
A tésztát kivajazott-lisztezett sütőformába töltjük és előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
Miután elkészült, porcukorral megszórjuk, vagy porcukorból és citromléből kevert mázat csurgatunk rá.
Nagyon gyorsan elkészül, finom süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

