Citromos rolád recept
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg habos masszát nem kapunk. Kisebb adagokban hozzászitáljuk a lisztet, közben keverjük, majd az olajat is hozzáöntjük. Nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát (Kb 32*40 cm), elsimítjuk egyenletesen, majd az előmelegített sütőbe toljuk8-10 percre. Nedves konyharuhára borítjuk a egsült lapot, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük a konyharuhával együtt. Amíg hűl elkészítjük a citromkrémet.
Egy hőálló keverőtálban, gőz fölött az összes hozzávalót addig keverjük, míg folyékony, de sűrű masszát nem kapunk.
A kitekert, kihűlt piskótán elosztjuk a kihűlt krémet és feltekerjük. Mikor teljesen megdermedt, csokoládéöntetet csorgathatunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

