Citromos rolád recept

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg habos masszát nem kapunk. Kisebb adagokban hozzászitáljuk a lisztet, közben keverjük, majd az olajat is hozzáöntjük. Nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát (Kb 32*40 cm), elsimítjuk egyenletesen, majd az előmelegített sütőbe toljuk8-10 percre. Nedves konyharuhára borítjuk a egsült lapot, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük a konyharuhával együtt. Amíg hűl elkészítjük a citromkrémet.
Egy hőálló keverőtálban, gőz fölött az összes hozzávalót addig keverjük, míg folyékony, de sűrű masszát nem kapunk.
A kitekert, kihűlt piskótán elosztjuk a kihűlt krémet és feltekerjük. Mikor teljesen megdermedt, csokoládéöntetet csorgathatunk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »