Citromos rolád recept

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg habos masszát nem kapunk. Kisebb adagokban hozzászitáljuk a lisztet, közben keverjük, majd az olajat is hozzáöntjük. Nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát (Kb 32*40 cm), elsimítjuk egyenletesen, majd az előmelegített sütőbe toljuk8-10 percre. Nedves konyharuhára borítjuk a egsült lapot, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük a konyharuhával együtt. Amíg hűl elkészítjük a citromkrémet.
Egy hőálló keverőtálban, gőz fölött az összes hozzávalót addig keverjük, míg folyékony, de sűrű masszát nem kapunk.
A kitekert, kihűlt piskótán elosztjuk a kihűlt krémet és feltekerjük. Mikor teljesen megdermedt, csokoládéöntetet csorgathatunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »