Citromos rolád recept

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg habos masszát nem kapunk. Kisebb adagokban hozzászitáljuk a lisztet, közben keverjük, majd az olajat is hozzáöntjük. Nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát (Kb 32*40 cm), elsimítjuk egyenletesen, majd az előmelegített sütőbe toljuk8-10 percre. Nedves konyharuhára borítjuk a egsült lapot, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük a konyharuhával együtt. Amíg hűl elkészítjük a citromkrémet.
Egy hőálló keverőtálban, gőz fölött az összes hozzávalót addig keverjük, míg folyékony, de sűrű masszát nem kapunk.
A kitekert, kihűlt piskótán elosztjuk a kihűlt krémet és feltekerjük. Mikor teljesen megdermedt, csokoládéöntetet csorgathatunk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »