Citromos kuglóf recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 1 citrom
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál citromlé
- cukorgyöngy
Elkészítése:
A vajat, cukrot, vaníliás cukrot, citrom héjat és levet habosra keverjük. A tojásokat külön-külön beleütve addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltogatva a tésztához adjuk. A sütőformát alaposan kivajazzuk, lisztezzük. ( Ha szilikon a forma, akkor nem kell vajazni-lisztezni) Közben a sütőt előmelegítjük.
Fél óráig 150 fokon sütjük, majd még fél órát 180-200 fokon. Ne ijedjünk meg ha kívül már barna, de belül még folyik sütés közben, majd szép lassan megsül, persze ez sütőtől is függ. Lehet, hogy másnak nem kell eddig sütni. Ha megsült kivesszük és pihenni hagyjuk. Mivel nekem a formám szilikonos, ezért én egyből kiszedtem a formából, így hamarabb kihűlt. Ha kihűlt akkor a porcukorból és citromléből elkészített cukormázzal lecsorgatjuk és cukorgyönggyel vagy bármi mással díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

