Citromos kuglóf recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 citrom
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál citromlé
- cukorgyöngy
Elkészítése:
A vajat, cukrot, vaníliás cukrot, citrom héjat és levet habosra keverjük. A tojásokat külön-külön beleütve addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltogatva a tésztához adjuk. A sütőformát alaposan kivajazzuk, lisztezzük. ( Ha szilikon a forma, akkor nem kell vajazni-lisztezni) Közben a sütőt előmelegítjük.
Fél óráig 150 fokon sütjük, majd még fél órát 180-200 fokon. Ne ijedjünk meg ha kívül már barna, de belül még folyik sütés közben, majd szép lassan megsül, persze ez sütőtől is függ. Lehet, hogy másnak nem kell eddig sütni. Ha megsült kivesszük és pihenni hagyjuk. Mivel nekem a formám szilikonos, ezért én egyből kiszedtem a formából, így hamarabb kihűlt. Ha kihűlt akkor a porcukorból és citromléből elkészített cukormázzal lecsorgatjuk és cukorgyönggyel vagy bármi mással díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »