Citromos kuglóf recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 citrom
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál citromlé
- cukorgyöngy
Elkészítése:
A vajat, cukrot, vaníliás cukrot, citrom héjat és levet habosra keverjük. A tojásokat külön-külön beleütve addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltogatva a tésztához adjuk. A sütőformát alaposan kivajazzuk, lisztezzük. ( Ha szilikon a forma, akkor nem kell vajazni-lisztezni) Közben a sütőt előmelegítjük.
Fél óráig 150 fokon sütjük, majd még fél órát 180-200 fokon. Ne ijedjünk meg ha kívül már barna, de belül még folyik sütés közben, majd szép lassan megsül, persze ez sütőtől is függ. Lehet, hogy másnak nem kell eddig sütni. Ha megsült kivesszük és pihenni hagyjuk. Mivel nekem a formám szilikonos, ezért én egyből kiszedtem a formából, így hamarabb kihűlt. Ha kihűlt akkor a porcukorból és citromléből elkészített cukormázzal lecsorgatjuk és cukorgyönggyel vagy bármi mással díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »