Citromos-kókuszos pöfeteg recept

Hozzávalók:
- 6 dkg puha margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 24 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 9 dkg kókuszreszelék
- csipet só
- Porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és a citromhéjat. Egy másik tálban összevegyítettem a szárazanyagot: a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót. A szárazanyagot apránként dolgoztam össze a vajas keverékkel. Minimum egy órára, de legjobb egy egész napra a hűtőbe tenni a kész tésztát, hogy kellően megszilárduljon.
A kész tésztából apró, diónyi golyókat formáztam, amelyeket porcukorban meghempergettem. Sütőpapírral fedett lemezen, 160 fokon negyed óra alatt készre sütöttem a sütiket. Akkor jó, ha a szélei megszilárdulnak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »