Citromos-kókuszos pöfeteg recept

Hozzávalók:
- 6 dkg puha margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 24 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 9 dkg kókuszreszelék
- csipet só
- Porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és a citromhéjat. Egy másik tálban összevegyítettem a szárazanyagot: a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót. A szárazanyagot apránként dolgoztam össze a vajas keverékkel. Minimum egy órára, de legjobb egy egész napra a hűtőbe tenni a kész tésztát, hogy kellően megszilárduljon.
A kész tésztából apró, diónyi golyókat formáztam, amelyeket porcukorban meghempergettem. Sütőpapírral fedett lemezen, 160 fokon negyed óra alatt készre sütöttem a sütiket. Akkor jó, ha a szélei megszilárdulnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »