Citromos-kókuszos pöfeteg recept

Hozzávalók:
- 6 dkg puha margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 24 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 9 dkg kókuszreszelék
- csipet só
- Porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és a citromhéjat. Egy másik tálban összevegyítettem a szárazanyagot: a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót. A szárazanyagot apránként dolgoztam össze a vajas keverékkel. Minimum egy órára, de legjobb egy egész napra a hűtőbe tenni a kész tésztát, hogy kellően megszilárduljon.
A kész tésztából apró, diónyi golyókat formáztam, amelyeket porcukorban meghempergettem. Sütőpapírral fedett lemezen, 160 fokon negyed óra alatt készre sütöttem a sütiket. Akkor jó, ha a szélei megszilárdulnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »