Citromos keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom és egy narancs héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat dolgozzuk össze, majd a többit. Eleinte morzsolódik, nem akar összeállni a tészta, de csak gyúrjuk kitartóan és össze fog állni. Ezután hűtőbe tesszük egy kicsit pihentetni. Ez minimum fél óra.
Fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti alakú szaggatóval kiszaggatjuk, majd előmelegített sütőben, 160 fokon megsütjük.
Vigyázni kell vele, mert ha sokáig a sütőben hagyjuk, akkor kiszárad. Ha még egy picit puha, akkor kivehetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

