Citromos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom és egy narancs héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat dolgozzuk össze, majd a többit. Eleinte morzsolódik, nem akar összeállni a tészta, de csak gyúrjuk kitartóan és össze fog állni. Ezután hűtőbe tesszük egy kicsit pihentetni. Ez minimum fél óra.
Fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti alakú szaggatóval kiszaggatjuk, majd előmelegített sütőben, 160 fokon megsütjük.
Vigyázni kell vele, mert ha sokáig a sütőben hagyjuk, akkor kiszárad. Ha még egy picit puha, akkor kivehetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »