Citromos fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt egy dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatom. A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra kikeverem A margarint kicsit felolvasztom
A felfutott élesztőt a liszthez hozzáadom majd sót citrom levét és reszelt héját a kikevert tojás sárgáját és a langyos tejet dagasztó géppel jól összekeverem és ekkor adom hozzá a felolvasztott margarint a tésztát simára kidolgozom , duplájára kelesztem.
Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részt vágok Amiket kisodrok és mint a hajcopfot összefonom.
Kettő kalács lett belőle.Amit sütőpapiros sütőlapra tettem
Tojással lekentem és még kb fél órát a tepsibe kelesztettem, majd 180 fokon szép pirosra megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »