Citromos fonott kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt egy dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatom. A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra kikeverem A margarint kicsit felolvasztom
A felfutott élesztőt a liszthez hozzáadom majd sót citrom levét és reszelt héját a kikevert tojás sárgáját és a langyos tejet dagasztó géppel jól összekeverem és ekkor adom hozzá a felolvasztott margarint a tésztát simára kidolgozom , duplájára kelesztem.
Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részt vágok Amiket kisodrok és mint a hajcopfot összefonom.
Kettő kalács lett belőle.Amit sütőpapiros sütőlapra tettem
Tojással lekentem és még kb fél órát a tepsibe kelesztettem, majd 180 fokon szép pirosra megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

