Citromos fonott kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt egy dl langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatom. A tojások sárgáját a megmaradt cukorral habosra kikeverem A margarint kicsit felolvasztom
A felfutott élesztőt a liszthez hozzáadom majd sót citrom levét és reszelt héját a kikevert tojás sárgáját és a langyos tejet dagasztó géppel jól összekeverem és ekkor adom hozzá a felolvasztott margarint a tésztát simára kidolgozom , duplájára kelesztem.
Amikor a tészta megkelt 6 egyforma részt vágok Amiket kisodrok és mint a hajcopfot összefonom.
Kettő kalács lett belőle.Amit sütőpapiros sütőlapra tettem
Tojással lekentem és még kb fél órát a tepsibe kelesztettem, majd 180 fokon szép pirosra megsütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »