Citrom varázs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg porcukor
- 8 dkg rétesliszt
- 3 dkg olvasztott margarin
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet, majd belecsurgatjuk az olvasztott (de nem forró!) margarint.
Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd fordítsuk ki és szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Én ezt a sütit akkor csinálom meg ha összegyűlik sok tojásfehérje, minél több a tojásfehérje annál magasabb lesz a süti. Ez egy nagyon egyszerű, légiesen könnyed sütemény, ízletes süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »