Citrom varázs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg porcukor
- 8 dkg rétesliszt
- 3 dkg olvasztott margarin
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet, majd belecsurgatjuk az olvasztott (de nem forró!) margarint.
Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd fordítsuk ki és szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Én ezt a sütit akkor csinálom meg ha összegyűlik sok tojásfehérje, minél több a tojásfehérje annál magasabb lesz a süti. Ez egy nagyon egyszerű, légiesen könnyed sütemény, ízletes süti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »