Citrom varázs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 12 dkg porcukor
- 8 dkg rétesliszt
- 3 dkg olvasztott margarin
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet, majd belecsurgatjuk az olvasztott (de nem forró!) margarint.
Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd fordítsuk ki és szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Én ezt a sütit akkor csinálom meg ha összegyűlik sok tojásfehérje, minél több a tojásfehérje annál magasabb lesz a süti. Ez egy nagyon egyszerű, légiesen könnyed sütemény, ízletes süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

