Citrom torta recept

Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 200 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 3 citrom héja és leve
- 2 dl habtejszín
- porcukor
Elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverem, majd tovább keverem a tojásokkal. Ezután hozzáadom a lisztet, sót, sütőport, majd a tejszínt. Belereszelem a citromok héját, majd hozzáöntöm a kifacsart levüket és simára keverem.
180 fokra előmelegített sütőben, vajjal kikent tortaformában kb 45-50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Amikor kihűlt, megszórhatjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »