Churros tejszínes csokoládéval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 16 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 2 tk cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 mk sütőpor
- 1 csipet só
Tejszínes csokoládé hozzávalói:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet tegyük fel melegedni a vajjal, a cukorral, és egy csipet sóval. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Ezután kevergetve addig pirítsuk a tésztát még elválik a az edény falától. (pár percig kevergetve pirítsuk a tésztát, nem kell félni, nem fog leégni)
Ezután a tésztát hagyjuk kb. 5 percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és robotgéppel keverjük simára a masszát. (minden egyes tojással keverjük alaposan össze)
Az elkészült masszát ezután kanalazzuk habzsákba, vagy kekszkinyomóba.
Egy serpenyőbe tegyünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Ezután nyomjunk bele ízlés szerinti hosszú tésztacsíkokat, majd süssük szép pirosra a fánkokat. A megsült fánkokat szedjük ki papírtörlőre.
A csokoládét tördeljük bele egy habüstbe, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd keverjük szép simára.
A kisült fánkokat ízlés szerint még melegen meghempergethetjük vaníliás porcukorba, majd a tejszínes csokoládéval kínáljuk. (frissen kisütve, melegen a legfinomabb, ezért érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »