Churros tejszínes csokoládéval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 16 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 2 tk cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 mk sütőpor
- 1 csipet só
Tejszínes csokoládé hozzávalói:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet tegyük fel melegedni a vajjal, a cukorral, és egy csipet sóval. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Ezután kevergetve addig pirítsuk a tésztát még elválik a az edény falától. (pár percig kevergetve pirítsuk a tésztát, nem kell félni, nem fog leégni)
Ezután a tésztát hagyjuk kb. 5 percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és robotgéppel keverjük simára a masszát. (minden egyes tojással keverjük alaposan össze)
Az elkészült masszát ezután kanalazzuk habzsákba, vagy kekszkinyomóba.
Egy serpenyőbe tegyünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Ezután nyomjunk bele ízlés szerinti hosszú tésztacsíkokat, majd süssük szép pirosra a fánkokat. A megsült fánkokat szedjük ki papírtörlőre.
A csokoládét tördeljük bele egy habüstbe, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd keverjük szép simára.
A kisült fánkokat ízlés szerint még melegen meghempergethetjük vaníliás porcukorba, majd a tejszínes csokoládéval kínáljuk. (frissen kisütve, melegen a legfinomabb, ezért érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »