Cappuccinos kiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 ek cappuccino por
- 50 ml víz
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg csokoládé
- darált dió
Elkészítése:
A cappuccino port feloldjuk fél dl forró vízben és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a dióval, a cukorral, egy csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a vajat és a kihűlt kávét.
Tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és a hűtőben 1 órán át pihentetjük. A tésztát 1 óra letelte után lisztezett deszkára borítjuk (én két sütőpapír közé szoktam tenni), 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Kb. 6 cm hosszú darabokra vágjuk, és kiflikké formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, vastagságtól függően 8-12 percig sütjük. Ha letelt kivesszük, hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűltek a kiflik olvasztott csokiba mártjuk őket, és megszorjuk dióval. Hagyjuk megszáradni.
Tipp:
Találtam egy újságban, majd kipróbáltam. Azóta anyukám minden évben felírja a karácsonyi listájára :)
Évek óta teljeskiőrlésű liszttel és cukorpótlóval sütöm. Egyszer se sikerült még elrontanom :)