Cappuccinos keksz szalámi recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg háztartási keksz egyben
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 ek cappuccino por
- 1 ek rumaroma
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.
A felmelegített tejben feloldjuk a cappuccino port, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.
Rászórjuk a darált kekszet, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal.
Jó alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.
A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.
Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.
Tipp:
Már rég szerettem volna keksz szalámit készíteni, most meg is csináltam. De nem a hagyományos változatot, hanem kakaó helyett cappuccino port csempésztem bele. Nagyon egyszerű, még sütni sem kell. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető. A könnyebb formázás miatt két rudat sodortam ebből az adag masszából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »