Cappuccinos keksz szalámi recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg háztartási keksz egyben
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 ek cappuccino por
- 1 ek rumaroma
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.
A felmelegített tejben feloldjuk a cappuccino port, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.
Rászórjuk a darált kekszet, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal.
Jó alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.
A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.
Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.
Tipp:
Már rég szerettem volna keksz szalámit készíteni, most meg is csináltam. De nem a hagyományos változatot, hanem kakaó helyett cappuccino port csempésztem bele. Nagyon egyszerű, még sütni sem kell. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető. A könnyebb formázás miatt két rudat sodortam ebből az adag masszából.