Cakepop recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 0,75 dl porcukor
- 0,75 dl holland kakaó
- ízlés szerint rumaroma
Díszítéshez:
- kb. 300-400 g étcsokoládé
- 1 tk olaj
- színes szórócukorkák
- kisebb muffin papír
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral egy nagy tálban. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. (Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.) A megsült piskótát kis ideig hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban a mascarponet, a porcukrot és a kakaóport keverjük el jól robotgéppel, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Végül tetszés szerint tegyünk bele rumaromát.
Ezután a kihűlt piskótát tépkedjük kisebb darabokra, és késes aprítóval daráljuk morzsává. A piskótamorzsát apránként a mascarponés krémhez adjuk, és összegyúrjuk. Egy-két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Miután kivettük a hűtőből, diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából, és mindegyikbe szúrunk egy fogpiszkálót. (Ez a csokiba mártáskor könnyíti meg a dolgunkat.)
A csokoládét egy teáskanálnyi olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a golyókat egyenként belemártjuk, majd muffin papírokba rakjuk őket. Ekkor a fogpiszkálót kihúzhatjuk belőlük, és szórócukorral díszítjük.
A csokiba mártott cakepopokat (kb. 40 db lesz ebből a mennyiségből) 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed rajta.
Tipp:
A cakepop-ot eredetileg nyalókapálcára szúrják, de mivel nekem nem volt olyanom itthon, így muffin papírba tettem őket.
A cakepop kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

