Cakepop recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 0,75 dl porcukor
- 0,75 dl holland kakaó
- ízlés szerint rumaroma
Díszítéshez:
- kb. 300-400 g étcsokoládé
- 1 tk olaj
- színes szórócukorkák
- kisebb muffin papír
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral egy nagy tálban. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. (Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.) A megsült piskótát kis ideig hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban a mascarponet, a porcukrot és a kakaóport keverjük el jól robotgéppel, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Végül tetszés szerint tegyünk bele rumaromát.
Ezután a kihűlt piskótát tépkedjük kisebb darabokra, és késes aprítóval daráljuk morzsává. A piskótamorzsát apránként a mascarponés krémhez adjuk, és összegyúrjuk. Egy-két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Miután kivettük a hűtőből, diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából, és mindegyikbe szúrunk egy fogpiszkálót. (Ez a csokiba mártáskor könnyíti meg a dolgunkat.)
A csokoládét egy teáskanálnyi olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a golyókat egyenként belemártjuk, majd muffin papírokba rakjuk őket. Ekkor a fogpiszkálót kihúzhatjuk belőlük, és szórócukorral díszítjük.
A csokiba mártott cakepopokat (kb. 40 db lesz ebből a mennyiségből) 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed rajta.
Tipp:
A cakepop-ot eredetileg nyalókapálcára szúrják, de mivel nekem nem volt olyanom itthon, így muffin papírba tettem őket.
A cakepop kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »