Cakepop recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 0,75 dl porcukor
- 0,75 dl holland kakaó
- ízlés szerint rumaroma
Díszítéshez:
- kb. 300-400 g étcsokoládé
- 1 tk olaj
- színes szórócukorkák
- kisebb muffin papír
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral egy nagy tálban. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. (Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.) A megsült piskótát kis ideig hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban a mascarponet, a porcukrot és a kakaóport keverjük el jól robotgéppel, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Végül tetszés szerint tegyünk bele rumaromát.
Ezután a kihűlt piskótát tépkedjük kisebb darabokra, és késes aprítóval daráljuk morzsává. A piskótamorzsát apránként a mascarponés krémhez adjuk, és összegyúrjuk. Egy-két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Miután kivettük a hűtőből, diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából, és mindegyikbe szúrunk egy fogpiszkálót. (Ez a csokiba mártáskor könnyíti meg a dolgunkat.)
A csokoládét egy teáskanálnyi olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a golyókat egyenként belemártjuk, majd muffin papírokba rakjuk őket. Ekkor a fogpiszkálót kihúzhatjuk belőlük, és szórócukorral díszítjük.
A csokiba mártott cakepopokat (kb. 40 db lesz ebből a mennyiségből) 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed rajta.
Tipp:
A cakepop-ot eredetileg nyalókapálcára szúrják, de mivel nekem nem volt olyanom itthon, így muffin papírba tettem őket.
A cakepop kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »