Konyakmeggyes brownie recept

Hozzávalók:
- 19 dkg vaj
- kb. 15 dkg konyakmeggy (étcsokis borítású)
- kb 7 dkg étcsoki
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 1 kk só
Elkészítése:
A vajat és a csokikat vízgőz fölött felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Ha kihűlt a csokis massza, belekeverjük a tojást, majd a lisztet és a sót.
180 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíros tepsiben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Sztori: Kitaláltam, hogy browniet KELL készítenem, mert már olyan régen ettem, meg amúgy is jó lenne valami csokis … Tök jó, minden van itthon … Aztán menet közben kiderült, hogy mégsem, vajból sincs elég és csokiból sem :) A vajhoz arányosan csökkentettem a mennyiségeket, csokiból viszont tényleg alig volt, akkor jött az ötlet, hogy felhasználjam a hamarosan lejáró konyakmeggy bonbont. Már kezdtek kiszáradni a bonbonok, úgyhogy a folyadék nem befolyásolta különösebben a tésztát, viszont kerültek bele jó kis konyakosmeggyek :P
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »