Konyakmeggyes brownie recept
Hozzávalók:
- 19 dkg vaj
- kb. 15 dkg konyakmeggy (étcsokis borítású)
- kb 7 dkg étcsoki
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 1 kk só
Elkészítése:
A vajat és a csokikat vízgőz fölött felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Ha kihűlt a csokis massza, belekeverjük a tojást, majd a lisztet és a sót.
180 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíros tepsiben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Sztori: Kitaláltam, hogy browniet KELL készítenem, mert már olyan régen ettem, meg amúgy is jó lenne valami csokis … Tök jó, minden van itthon … Aztán menet közben kiderült, hogy mégsem, vajból sincs elég és csokiból sem :) A vajhoz arányosan csökkentettem a mennyiségeket, csokiból viszont tényleg alig volt, akkor jött az ötlet, hogy felhasználjam a hamarosan lejáró konyakmeggy bonbont. Már kezdtek kiszáradni a bonbonok, úgyhogy a folyadék nem befolyásolta különösebben a tésztát, viszont kerültek bele jó kis konyakosmeggyek :P