Brownie liszt nélkül recept
Hozzávalók:
- 30 dkg jó minőségű, magas kakaó tartalmú étcsoki
- 15 dkg vaj
- 5 dkg minőségi kakaópor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 10 dkg dió
Elkészítése:
A csokit törjük apró darabokra, és gőz fölött olvasszuk fel a vajjal együtt. Ha a csoki megolvadt, akkor vegyük le a gőzről, és keverjük bele a kakaóport is.
A tojásokat üssük bele egy másik edénybe, és egy kézi mixer segítségével verjük habosra őket, miközben hozzájuk adjuk a cukrot is. A csoki masszába forgassuk bele a diót, majd óvatosan keverjük hozzá a tojásos masszát is.
A brownie masszát öntsük bele egy kis tepsibe (kb. 20×25 cm), egyenletesen oszlassuk el benne, majd 180 fokon 25 perc alatt süssük meg. A brownie akkor finom, ha a teteje megkeményedik, de a közepe még lágy marad.
A brownie-t még melegen tálaljuk, esetleg kínáljunk hozzá vaníliafagyit.
Jó étvágyat!
A brownie az angol-szász kultúrában elterjedt sütemény, amely a nevét a jellegzetes barna színéről kapta. A brownie nagyon egyszerű sütemény, szinte elrontani sem lehet. A legenda szerint ráadásul a brownie receptje úgy született, hogy egy hóbortos szakács elfelejtett sütőport tenni a csoki tortába. Most azonban nem a klasszikus, hanem egy liszt nélküli brownie receptet mutatom be Önöknek.