Brownie recept
Hozzávalók:
- 30 dkg minőségi étcsokoládé, magas kakaótartalmú
- 5 dkg kakaópor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál liszt
Elkészítés:
A csokit törjük apró darabokra, és vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal együtt. A csoki masszát vegyük le a gőzről, majd keverjük hozzá a kakaóport.
A tojásokat és a cukrot egy kézi mixer segítségével jól verjük fel, majd adjuk hozzá a kihűlő félben lévő csoki masszához. Ebbe az elegybe apránként forgassuk bele a lisztet is.
Egy kis tepsit (20×25 cm) vajazzunk, majd lisztezzünk ki, egyenletesen oszlassuk el bene a masszát, majd tegyük be 20-25 percre sülni egy 180 fokra előmelegített sütőbe.
Mint a liszt nélküli brownie-nál, itt is az a kitétel, hogy a süti teteje megkeményedjen, de a belseje egy kicsit lágy maradjon. A brownie-t szépen felszeletelve még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
A brownie annyira népszerű sütemény, hogy tengernyi féle recept létezik belőle. Már bemutattam a liszt nélküli receptet, most következzen egy hagyományos receptje.