Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brownie recept

Brownie
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg csokoládé
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg cukor
    • 1,75 dl olaj
    • 17,5 dkg liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • fél teáskanál só
    • fél rúd vanília
    • vaj a kikenéshez
    • 10 dkg mogyoró

    Elkészítése:

    Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.  A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá