Bosnyák szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- fél csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tejföl
- szilvalekvár
A tetejére:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
Elkészítése:
A sütőporos liszthez keverjük a cukrokat, a margarint, a tojást, a tejfölt és a citrom levét, illetve héját. Az egészet egy előkészített 20*30 cm-es tepsibe tesszük, és megkenjük a szilvalekvárral.
A lisztből, margarinból, cukorból és dióból tésztát gyúrunk, majd ebből kis golyókat formázunk, és a süteményre szórjuk. Az egészet készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

