Bosnyák szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- fél csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- szilvalekvár
A tetejére:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
Elkészítése:
A sütőporos liszthez keverjük a cukrokat, a margarint, a tojást, a tejfölt és a citrom levét, illetve héját. Az egészet egy előkészített 20*30 cm-es tepsibe tesszük, és megkenjük a szilvalekvárral.
A lisztből, margarinból, cukorból és dióból tésztát gyúrunk, majd ebből kis golyókat formázunk, és a süteményre szórjuk. Az egészet készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »