Bögrés sárgabarackos recept

Hozzávalók:
Bögre=2,5 dl
- 2,5 bögre liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ¾ bögre cukor
- ¾ bögre olaj
- 4 dl tejföl
- 50 dkg sárgabarack
- 1-2 ek cukor a tetejére
Elkészítése:
Egy nagyméretű tepsit (30*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük a sóval, sütőporral. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt és az olajat.
Végül csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. Elég sűrű masszát kapunk, amit az előkészített tepsibe simítunk. A megtisztított sárgabarackot apróra daraboljuk és a hajas felével lefelé sűrűn a tésztára rakjuk.
Megszórjuk kevéske cukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
Egyszerű, a sütéssel együtt 1 óra alatt megvan.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »