Bögrés sárgabarackos recept
Hozzávalók:
Bögre=2,5 dl
- 2,5 bögre liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ¾ bögre cukor
- ¾ bögre olaj
- 4 dl tejföl
- 50 dkg sárgabarack
- 1-2 ek cukor a tetejére
Elkészítése:
Egy nagyméretű tepsit (30*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük a sóval, sütőporral. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt és az olajat.
Végül csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. Elég sűrű masszát kapunk, amit az előkészített tepsibe simítunk. A megtisztított sárgabarackot apróra daraboljuk és a hajas felével lefelé sűrűn a tésztára rakjuk.
Megszórjuk kevéske cukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
Egyszerű, a sütéssel együtt 1 óra alatt megvan.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

