Bögrés mákos recept

Hozzávalók:
A bögre mértéke 3 dl.
- 1 bögre cukor
- 1 bögre mák
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi fahéj
- tortabevonó
Elkészítése:
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, majd egy közepes kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük hogy átsült-e.
Várjuk meg, míg a sütemény teljesen kihűl, csak ekkor készítsük el a tetejére a mázat.
Készítettem már lekvárral töltve is, és úgy is nagyon finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »