Birsalmasajt recept

Hozzávalók:
- 2 kg birs (alma)
- 60 dkg cukor
- 1 dl víz
Elkészítése:
A birsalmákat jól megmossuk, magházukat eltávolítjuk, és héjastól (csak ha szép a héja) apró kockákra vágjuk, megfelelő edénybe tesszük, felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.
Hozzáadjuk a cukrot, és főzzük, míg megsűrűsödik. Amikor sűrűsödni kezd, állandóan kevergetjük, hogy ne égjen oda, akkor jó, amikor a kanalat megemelve, nem csepeg le az alma.
Pudingformákba adagoljuk, egy napot állni hagyuk, másnap kiborítjuk. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy akár egy-két hétig is száríthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »