Biberle recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 12.5 dkg méz
- 7.5 dkg barna cukor
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A töltelékhez:
- 25 dkg marcipánmassza
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Egy edényben felhevítjük a mézet, a cukrot és az olajat addig, amíg a cukor fel nem olvad. A kapott masszát hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel.
Ha kihűlt, annyi lisztet teszünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Jelen esetben elég volt 20 dkg. (Kicsit vizezzük meg a kezünket és úgy dolgozzuk össze teljesen simára, de erőteljesen. Kemény munka, de megéri a fáradságot).
Fóliába, vagy papírba csomagoljuk és 1 órán át pihentetjük a tésztát.
A nyers marcipánmasszából 4 db 30cm-es rudat formázunk, majd a tésztát is négyfelé osztjuk.
Kinyújtjuk 30×9 cm-esre, majd rátesszük marcipán rudat. A szélénél megkenjük tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon, majd feltekerjük. A végét is megkenjük, majd összenyomjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tekercseket ferdén 1,5 cm-es háromszögekre vágjuk, majd a tepsibe helyezve 12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »