Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Biberle recept

Biberle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 12.5 dkg méz
    • 7.5 dkg barna cukor
    • 2 evőkanál olaj
    • 20 dkg liszt
    • 1 púpozott teáskanál sütőpor
    • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

    A töltelékhez:

    • 25 dkg marcipánmassza
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Egy edényben felhevítjük a mézet, a cukrot és az olajat addig, amíg a cukor fel nem olvad. A kapott masszát hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel.

    Ha kihűlt, annyi lisztet teszünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Jelen esetben elég volt 20 dkg.  (Kicsit vizezzük meg a kezünket és úgy dolgozzuk össze teljesen simára, de erőteljesen. Kemény munka, de megéri a fáradságot).

    Fóliába, vagy papírba csomagoljuk és 1 órán át pihentetjük a tésztát.

    A nyers marcipánmasszából 4 db 30cm-es rudat formázunk, majd a tésztát is négyfelé osztjuk.

    Kinyújtjuk 30×9 cm-esre, majd rátesszük marcipán rudat. A szélénél megkenjük tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon, majd feltekerjük. A végét is megkenjük, majd összenyomjuk.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsibe sütőpapírt teszünk.

    A tekercseket ferdén 1,5 cm-es háromszögekre vágjuk, majd a tepsibe helyezve 12 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá