Biberle recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 12.5 dkg méz
- 7.5 dkg barna cukor
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A töltelékhez:
- 25 dkg marcipánmassza
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Egy edényben felhevítjük a mézet, a cukrot és az olajat addig, amíg a cukor fel nem olvad. A kapott masszát hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel.
Ha kihűlt, annyi lisztet teszünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Jelen esetben elég volt 20 dkg. (Kicsit vizezzük meg a kezünket és úgy dolgozzuk össze teljesen simára, de erőteljesen. Kemény munka, de megéri a fáradságot).
Fóliába, vagy papírba csomagoljuk és 1 órán át pihentetjük a tésztát.
A nyers marcipánmasszából 4 db 30cm-es rudat formázunk, majd a tésztát is négyfelé osztjuk.
Kinyújtjuk 30×9 cm-esre, majd rátesszük marcipán rudat. A szélénél megkenjük tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon, majd feltekerjük. A végét is megkenjük, majd összenyomjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tekercseket ferdén 1,5 cm-es háromszögekre vágjuk, majd a tepsibe helyezve 12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »