Biberle recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 12.5 dkg méz
- 7.5 dkg barna cukor
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A töltelékhez:
- 25 dkg marcipánmassza
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Egy edényben felhevítjük a mézet, a cukrot és az olajat addig, amíg a cukor fel nem olvad. A kapott masszát hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel.
Ha kihűlt, annyi lisztet teszünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Jelen esetben elég volt 20 dkg. (Kicsit vizezzük meg a kezünket és úgy dolgozzuk össze teljesen simára, de erőteljesen. Kemény munka, de megéri a fáradságot).
Fóliába, vagy papírba csomagoljuk és 1 órán át pihentetjük a tésztát.
A nyers marcipánmasszából 4 db 30cm-es rudat formázunk, majd a tésztát is négyfelé osztjuk.
Kinyújtjuk 30×9 cm-esre, majd rátesszük marcipán rudat. A szélénél megkenjük tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon, majd feltekerjük. A végét is megkenjük, majd összenyomjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tekercseket ferdén 1,5 cm-es háromszögekre vágjuk, majd a tepsibe helyezve 12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »