Békebeli puncs szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 3 evőkanál porcukor
- 0,5 dl rum, vagy pár csepp rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 4 ek meggy befőttlé
- 1 dl tej
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál málnaszörp
- 1 kanál főzés nélküli puncs ízű pudingpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Sokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető.
Hat tojásból elkészítjük a piskótát a megszokott módon. A tojásokat kettéválasszuk. A fehérjéket felverjük 1 csipet sóval, a sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporral elkevert liszttel, és óvatosan összekeverjük a fehérjével, és a tejföllel. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük, majd 180 fokon készre sütjük.
Elkészítjük a mázat. A tojás fehérjét simára keverjük a porcukorral, a málnaszörppel, és a pudingporral. Félretesszük.
A megsütött piskótából két egyforma téglalapot vágunk ki, amiket félreteszünk. A levágott részeket egy tálba tesszük, (most jöhetnek az egyéb piskóta maradékok) Kevés meleg tejjel összedolgozzuk a töltelék hozzávalóit úgy, hogy olyan masszát kapjunk, ami egyben marad. Ha szükséges, kevés liszttel sűrítjük.
Az alsó piskótalapon elosztjuk a tölteléket, elsimítjuk, és a másik piskótalapot ráborítjuk. Körben, spatulával, tortalapáttal eligazítjuk a tölteléket.
A tetejét megkenjük a mázzal, majd a hűtő felső polcára tesszük addig, míg teljesen meg nem dermed. A tetejét ne borítsuk le semmivel, mert a mázhoz ragad!
Szeletelni csak a teljes dermedés után szabad!