Barackos túrós recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin
- 1 ü barack befőtt
- 5 dl tejszínhab
- 1 tortabevonó
Elkészítése:
Két darab 5 tojásos piskótát sütünk gáztepsiben. Az egyiket kakaósan, a másikat simán/fehéren.
A töltelékhez a túrót áttörjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a citrom héját is. 1 dl vízben feloldjuk a zselatint, felmelegítjük egy kissé. Ha kihűlt, de még nem szilárdult meg hozzáadjuk a túrós töltelékhez. Felverjük a tejszínhabot és azt is a túróhoz forgatjuk óvatosan a feldarabolt barackkal együtt. A krémet a kihűlt piskótát közé kenjük. Tetejére tortabevonót olvasztunk gőz felett 2 ek olajjal. Ha megszilárdult már szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »