Barackos túrós recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin
- 1 ü barack befőtt
- 5 dl tejszínhab
- 1 tortabevonó
Elkészítése:
Két darab 5 tojásos piskótát sütünk gáztepsiben. Az egyiket kakaósan, a másikat simán/fehéren.
A töltelékhez a túrót áttörjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a citrom héját is. 1 dl vízben feloldjuk a zselatint, felmelegítjük egy kissé. Ha kihűlt, de még nem szilárdult meg hozzáadjuk a túrós töltelékhez. Felverjük a tejszínhabot és azt is a túróhoz forgatjuk óvatosan a feldarabolt barackkal együtt. A krémet a kihűlt piskótát közé kenjük. Tetejére tortabevonót olvasztunk gőz felett 2 ek olajjal. Ha megszilárdult már szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »