Barackos-tejfölös sütemény recept

Elkészítése:
Először a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Becsomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Amíg a tészta pihen, a barackot apróra kockázzuk és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A pudingporhoz adjuk a cukrot, a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsdarabokat.
Egy kisebb méretű tepsit (20*33 cm) kikenünk kevéske margarinnal és meghintjük liszttel. A tésztát a hűtőből kivesszük, két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve a tepsibe terítjük és egy villával kicsit megszurkáljuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a gyümölcsös krémbe forgatjuk, majd a tésztára simítjuk. A másik tésztát is elnyújtjuk és befedjük vele a süteményt. Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében pár órát a hűtőben pihentetjük egy alufóliával letakarva, hogy a tészta se száradjon ki. Egy éles késsel szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ezt a süteményt pontosan 2 éve készítettem először. Épp konyhafelújítás volt és előkerült pár receptes könyv, és az egyik margarinmárka kiadványában láttam meg ezt a süteményt. Akkoriban nagyon népszerű volt egy túrós szelet, aminek a tészta receptjét használtam ehhez a finomsághoz.
Sajnos abban az évben lefagyott az össze barackunk, ezért konzerv gyümölcsöt használtam.
Azért is jó ez a süti, mert a megmaradt tojásfehérjéket is fel tudjuk használni benne. Gyakran marad meg linzer, pogácsa vagy kelt tészta készítése során, amit kis edényben lefagyasztok, majd a sütés előtt hagyom a hűtőben kiolvadni és már készülhet is a finom gyümölcsös sütemény.
A legnehezebb kivárni a hűtős pihentetést, de mindenképpen érdemes, mert így gyönyörűen szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »