Barackos-tejfölös sütemény recept

Elkészítése:
Először a tésztát állítjuk össze. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Becsomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Amíg a tészta pihen, a barackot apróra kockázzuk és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A pudingporhoz adjuk a cukrot, a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsdarabokat.
Egy kisebb méretű tepsit (20*33 cm) kikenünk kevéske margarinnal és meghintjük liszttel. A tésztát a hűtőből kivesszük, két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve a tepsibe terítjük és egy villával kicsit megszurkáljuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a gyümölcsös krémbe forgatjuk, majd a tésztára simítjuk. A másik tésztát is elnyújtjuk és befedjük vele a süteményt. Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében pár órát a hűtőben pihentetjük egy alufóliával letakarva, hogy a tészta se száradjon ki. Egy éles késsel szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ezt a süteményt pontosan 2 éve készítettem először. Épp konyhafelújítás volt és előkerült pár receptes könyv, és az egyik margarinmárka kiadványában láttam meg ezt a süteményt. Akkoriban nagyon népszerű volt egy túrós szelet, aminek a tészta receptjét használtam ehhez a finomsághoz.
Sajnos abban az évben lefagyott az össze barackunk, ezért konzerv gyümölcsöt használtam.
Azért is jó ez a süti, mert a megmaradt tojásfehérjéket is fel tudjuk használni benne. Gyakran marad meg linzer, pogácsa vagy kelt tészta készítése során, amit kis edényben lefagyasztok, majd a sütés előtt hagyom a hűtőben kiolvadni és már készülhet is a finom gyümölcsös sütemény.
A legnehezebb kivárni a hűtős pihentetést, de mindenképpen érdemes, mert így gyönyörűen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »