Barackos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 e k víz
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 3-4 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 cs színtelen zselatinpor
- 7,5 dl narancslé vagy baracklé
- 1 doboz barackbefőtt
Elkészítése:
A 4 tojásból és a hozzávalókból készítek egy vizes piskótát és megsütöm. Míg ez hűl megfőzöm a vanília pudingokat a 7,5 dl tejben jó sűrűre és beleteszem a 3-4 ek cukrot, de ki mennyire édesnek szeretné.
Még melegen a pudingot ráöntöm a piskótára és szép egyenletesen elkenem. A barackot szép egyformára felszelem és még a meleg pudingba belenyomkodom amilyen alakzatban szeretném. Mikor ezzel is kész vagyok akkor elkészítem a zselatint. A piskóta köré érdemes egy kis kerítést építeni alufóliából , mert így nem fog lefolyni a zselatin.
A zselatint értelem szerűen kell elkészíteni ahogy rá van írva és természetesen üdítővel, mert így lesz szép a színe. A zselatint már akkor kell ráönteni mikor már kezd sűrűsödni ez egy gyors folyamat és ezután hagyjuk hűlni.Bármilyen pudinggal elkészíthető és bármilyen gyümölccsel. Mikor már a zselatin jó megdermedt akkor szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!