Pudingos-barackos süti recept
Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. Összegyúrjuk a lisztet, a zsírt, a 4 tojás sárgáját, a cukrot, a sütőport és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe.
A vaníliás krémhez a vaníliás pudingport és a keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrű krémmé főzzük. Ízlés szerint cukrozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt és a 4 tojás fehérjéből vert kemény habot, majd belekeverjük a kockákra vágott barackot is. Egy selymes massza lesz belőle.
A tésztát ketté osztjuk, az első lapot kinyújtjuk és egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Erre jön a töltelék, majd a másik lap.
Eligazgatjuk a szélét, majd közepes hőfokon (kb 170-180 fok) sütjük, majd még forrón meghintjük porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

