Pudingos-barackos süti recept

Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. Összegyúrjuk a lisztet, a zsírt, a 4 tojás sárgáját, a cukrot, a sütőport és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Összegyúrás után fóliába csomagoljuk, majd betesszük a hűtőbe.
A vaníliás krémhez a vaníliás pudingport és a keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrű krémmé főzzük. Ízlés szerint cukrozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt és a 4 tojás fehérjéből vert kemény habot, majd belekeverjük a kockákra vágott barackot is. Egy selymes massza lesz belőle.
A tésztát ketté osztjuk, az első lapot kinyújtjuk és egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Erre jön a töltelék, majd a másik lap.
Eligazgatjuk a szélét, majd közepes hőfokon (kb 170-180 fok) sütjük, majd még forrón meghintjük porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »