Barackos csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 3 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 l rostos őszibaracklé
- 1 l tejszín
- 5 dkg sütőmargarin
- 3 zacskó habfixáló
- 1-2 csomag omlós keksz
- 6 evőkanál
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
- só
A díszítéshez:
- őszibarack
Elkészítése:
Egy 32×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórunk 15 dkg cukrot és 1 zacskó vaníliás cukrot.
A tojássárgákat egyenként a masszába dolgozzuk, majd rászitáljuk és lazán beleforgatjuk a sütőporral elegyített lisztet. A tésztamasszát egyenletesen a kibélelt tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon 12-15 percig sütjük.
A piskótát nedves konyharuhára borítjuk és a sütőpapírt azonnal lehúzzuk róla. Miután a tészta teljesen kihűlt, a konyharuha segítségével óvatosan visszatesszük a tepsibe.
A pudingport a maradék cukorral negyed liter baracklében elkeverjük. A megmaradt gyümölcslevet a feloldott pudingporral összekeverjük, felforraljuk, és 1 percig főzzük.
Kissé kihűtve a piskótára simítjuk. (Szeletelt őszibarackot vagy befőttet már itt is tehetünk rá.) 6 dl tejszínt a habfixálóval és 1 zacskó vaníliás cukorral felverünk. A habot, vigyázva arra, hogy össze ne törjük, a pudingrétegre kenjük.
A kekszek alját tojáslikőrrel megkenjük. A süteményt likőrös oldalukkal lefelé fordított kekszekkel kirakjuk. A csokoládét 2 dl tejszínnel és a sütőmargarinnal kevergetve megolvasztjuk, majd 15 percig hűlni hagyjuk. A csokimázt a kekszekre símitjuk és 12 órára (egy éjszaka) hűtőbe tesszük.(Ezt a csokimáz dolgot kihagyhatjuk, ha csokoládéval bevont kekszet veszünk!)
A maradék tejszínt a megmaradt vaníliás cukorral felverjük. A maradék barackokat feldaraboljuk és a süteményt a kekszek széle mentén felvágjuk.
Tejszínhabbal, barackdarabokkal és a maradék likőrrel díszíthetjük, de ha mintás, csokibevonatos a keksz, akkor ez a díszítés is elmaradhat!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »