Banános-tejszínes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 10 dkg margarin
- 2 db banán
Tetejére:
- 0,5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló por
- csokiszirup
Elkészítése:
A tojást, 25 dkg cukorral, a sütőporral és 5 dkg puha margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, 25 dkg lisztet, és 2,5 dl tejjel simára keverjük. Vajazott, lisztezett, 22*38 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb 20-25 percig (tűpróbáig) sütjük.
A pudingport összefőzzük a 8 dl tejjel, beletesszük a margarint, elkeverjük, majd a vaníliás cukrot és a 3 ek cukrot is belekeverjük.
Rásimítjuk a piskótára, majd miután kihűlt rákarikázzuk a banánt. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, majd a süteményre simítjuk. Csokisziruppal meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük.
Tipp:
Azért használok nesquik csokiszirupot, mert az megy ízben jól ehhez a sütihez :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »