Banános-tejszínes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 10 dkg margarin
- 2 db banán
Tetejére:
- 0,5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló por
- csokiszirup
Elkészítése:
A tojást, 25 dkg cukorral, a sütőporral és 5 dkg puha margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, 25 dkg lisztet, és 2,5 dl tejjel simára keverjük. Vajazott, lisztezett, 22*38 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb 20-25 percig (tűpróbáig) sütjük.
A pudingport összefőzzük a 8 dl tejjel, beletesszük a margarint, elkeverjük, majd a vaníliás cukrot és a 3 ek cukrot is belekeverjük.
Rásimítjuk a piskótára, majd miután kihűlt rákarikázzuk a banánt. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, majd a süteményre simítjuk. Csokisziruppal meglocsoljuk, majd hűtőbe tesszük.
Tipp:
Azért használok nesquik csokiszirupot, mert az megy ízben jól ehhez a sütihez :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »