Babapiskótás krémes sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél vérnarancsaroma
- 1 kávéskanál szalalkáli
- kevés tej
Töltelék:
- 1 doboz babapiskóta
- mandulaaroma és tej a meglocsolásához
- 3 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Cukormáz:
- 20 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk és a lapokat tepsi hátán megsütjük. A töltelékhez az 1 doboz babapiskótát mandulaaromás tejjel meglocsoljuk. A 3 dl tejből 6 evőkanál liszttel és 2 tojás sárgájával sűrű krémet főzünk. A 20 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Az egyik lapot megtöltjük a krém felével, kirakjuk a babapiskótával, rá a maradék krém és rátesszük a másik lapot. A tetejét cukormázzal bevonjuk: a porcukrot a tojásfehérjével összekeverjük és gőz fölött keményre verjük, majd a tészta tetejére simítjuk.
A sütemény másnap szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »