Babapiskótás krémes sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 dkg zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél vérnarancsaroma
- 1 kávéskanál szalalkáli
- kevés tej
Töltelék:
- 1 doboz babapiskóta
- mandulaaroma és tej a meglocsolásához
- 3 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Cukormáz:
- 20 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk és a lapokat tepsi hátán megsütjük. A töltelékhez az 1 doboz babapiskótát mandulaaromás tejjel meglocsoljuk. A 3 dl tejből 6 evőkanál liszttel és 2 tojás sárgájával sűrű krémet főzünk. A 20 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Az egyik lapot megtöltjük a krém felével, kirakjuk a babapiskótával, rá a maradék krém és rátesszük a másik lapot. A tetejét cukormázzal bevonjuk: a porcukrot a tojásfehérjével összekeverjük és gőz fölött keményre verjük, majd a tészta tetejére simítjuk.
A sütemény másnap szeletelhető.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.