Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babapiskótás krémes sütemény recept

Babapiskótás krémes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • 3 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél vérnarancsaroma
    • 1 kávéskanál szalalkáli
    • kevés tej

    Töltelék:

    • 1 doboz babapiskóta
    • mandulaaroma és tej a meglocsolásához
    • 3 dl tej
    • 6 evőkanál liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Cukormáz:

    • 20 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:
    A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk és a lapokat tepsi hátán megsütjük. A töltelékhez az 1 doboz babapiskótát mandulaaromás tejjel meglocsoljuk. A 3 dl tejből 6 evőkanál liszttel és 2 tojás sárgájával sűrű krémet főzünk. A 20 dkg margarint a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Az egyik lapot megtöltjük a krém felével, kirakjuk a babapiskótával, rá a maradék krém és rátesszük a másik lapot. A tetejét cukormázzal bevonjuk: a porcukrot a tojásfehérjével összekeverjük és gőz fölött keményre verjük, majd a tészta tetejére simítjuk.
    A sütemény másnap szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá