Babapiskóta házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg margarin
- 80 dkg liszt
- 4 evőkanál tej
- 1 csomag szalalkáli
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot szárazon összekevertem. A tetején kis mélyedésbe tettem a tojásokat. A szalakálit először langyos tejben elkevertem, úgy öntöttem rá. A szalakáli után ráöntöttem a felolvasztott, majd szobah hőmérsékletűre hűtött margarint.
Először fakanállal mindent összekevertem, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtottam, és babapiskóta formával kiszaggattam. Én kiszaggatás után nagyon óvatosan vékony ecsettel langyos tejjel átkentem mindegyiknek a tetejét, és beszórtam kristálycukorral, de ez nincs a receptben, el is maradhat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket egymástól kissé távol, mert sülés közben szélességében terül. Azért így is némelyek egymáshoz sültek. 220 fokon, alsó-felső sütéssel 40 perc alatt sült meg. Sütőfüggő!
Tipp:
Sütés közben kicsit furcsa szag terjengett a konyhában a szalakálitól, de mire a sütikék kihűltek, elillant.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »