Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babapiskóta házilag recept

Babapiskóta házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg porcukor
    • 4 csomag vaníliás cukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg margarin
    • 80 dkg liszt
    • 4 evőkanál tej
    • 1 csomag szalalkáli

    Elkészítése:

    A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot szárazon összekevertem. A tetején kis mélyedésbe tettem a tojásokat. A szalakálit először langyos tejben elkevertem, úgy öntöttem rá. A szalakáli után ráöntöttem a felolvasztott, majd szobah hőmérsékletűre hűtött margarint.

    Először fakanállal mindent összekevertem, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtottam, és babapiskóta formával kiszaggattam. Én kiszaggatás után nagyon óvatosan vékony ecsettel langyos tejjel átkentem mindegyiknek a tetejét, és beszórtam kristálycukorral, de ez nincs a receptben, el is maradhat.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket egymástól kissé távol, mert sülés közben szélességében terül. Azért így is némelyek egymáshoz sültek. 220 fokon, alsó-felső sütéssel 40 perc alatt sült meg. Sütőfüggő!

    Tipp:

    Sütés közben kicsit furcsa szag terjengett a konyhában a szalakálitól, de mire a sütikék kihűltek, elillant.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá