Babapiskóta házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg margarin
- 80 dkg liszt
- 4 evőkanál tej
- 1 csomag szalalkáli
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot szárazon összekevertem. A tetején kis mélyedésbe tettem a tojásokat. A szalakálit először langyos tejben elkevertem, úgy öntöttem rá. A szalakáli után ráöntöttem a felolvasztott, majd szobah hőmérsékletűre hűtött margarint.
Először fakanállal mindent összekevertem, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtottam, és babapiskóta formával kiszaggattam. Én kiszaggatás után nagyon óvatosan vékony ecsettel langyos tejjel átkentem mindegyiknek a tetejét, és beszórtam kristálycukorral, de ez nincs a receptben, el is maradhat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket egymástól kissé távol, mert sülés közben szélességében terül. Azért így is némelyek egymáshoz sültek. 220 fokon, alsó-felső sütéssel 40 perc alatt sült meg. Sütőfüggő!
Tipp:
Sütés közben kicsit furcsa szag terjengett a konyhában a szalakálitól, de mire a sütikék kihűltek, elillant.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »