Babapiskóta házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg margarin
- 80 dkg liszt
- 4 evőkanál tej
- 1 csomag szalalkáli
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot szárazon összekevertem. A tetején kis mélyedésbe tettem a tojásokat. A szalakálit először langyos tejben elkevertem, úgy öntöttem rá. A szalakáli után ráöntöttem a felolvasztott, majd szobah hőmérsékletűre hűtött margarint.
Először fakanállal mindent összekevertem, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtottam, és babapiskóta formával kiszaggattam. Én kiszaggatás után nagyon óvatosan vékony ecsettel langyos tejjel átkentem mindegyiknek a tetejét, és beszórtam kristálycukorral, de ez nincs a receptben, el is maradhat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket egymástól kissé távol, mert sülés közben szélességében terül. Azért így is némelyek egymáshoz sültek. 220 fokon, alsó-felső sütéssel 40 perc alatt sült meg. Sütőfüggő!
Tipp:
Sütés közben kicsit furcsa szag terjengett a konyhában a szalakálitól, de mire a sütikék kihűltek, elillant.