Aszalt vörösáfonyás-csokidarabos keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg barna cukor
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- 5 ek tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét és az áfonyát apróra vágjuk. Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a cukrokat.
Beleszórjuk a gyümölcsöt, a darabolt csokit, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összedolgozzuk a tésztát.
Kis diónyi golyókat sodrunk a két tenyerünk között, majd kicsit ellapítjuk és az előkészített tepsibe rakjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 16 perc alatt megsütjük.
Ezután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (Óvatosan, mert ekkor még puha és törékeny.)
Tipp:
Egyszerű, omlós, sokáig eltartható keksz, ami csokit és aszalt gyümölcsöt rejt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.