Aszalt vörösáfonyás-csokidarabos keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg barna cukor
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- 5 ek tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét és az áfonyát apróra vágjuk. Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a cukrokat.
Beleszórjuk a gyümölcsöt, a darabolt csokit, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összedolgozzuk a tésztát.
Kis diónyi golyókat sodrunk a két tenyerünk között, majd kicsit ellapítjuk és az előkészített tepsibe rakjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 16 perc alatt megsütjük.
Ezután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (Óvatosan, mert ekkor még puha és törékeny.)
Tipp:
Egyszerű, omlós, sokáig eltartható keksz, ami csokit és aszalt gyümölcsöt rejt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »