Aszalt sárgbarackos-csokidarabos keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg barna cukor
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- 5 ek tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A csokoládét és az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk.
Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a cukrokat. Beleszórjuk a gyümölcsöt, a darabolt csokit, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összedolgozzuk a tésztát.
Diónyi golyókat sodrunk a két tenyerünk között, majd kicsit ellapítjuk és az előkészített tepsibe rakjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 16 perc alatt megsütjük.
Ezután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (Óvatosan, mert ekkor még puha és törékeny.)
Tipp:
Ez az egyszerű csokoládés, aszalt sárgabarackos keksz karácsonyi ajándékba készült, amit már holnap megkap az ajándékozott.
Kívül picit ropogós, belül puha, omlós és nem túl édes. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
Ha van otthon más aszalt gyümölcs, természetesen azzal is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »