Árvácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Rózsaszín tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs puncsos pudingpor
Sárga tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
Barna tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs csokoládés pudingpor
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztákat külön-külön készítem el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőport és a pudingport, majd belekeverem a tojásfehérjék felvert habját.
A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formákba öntöm és megsütöm közepes tűzön.
A barna tésztát nagyméretű, sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm közepes tűzön. Sütés után a papír segítségével feltekerem, mint a piskótatekercset.
A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom és a szétnyitott barna tésztára teszem és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki.
A krémhez a tejben felfőzöm a pudingport, majd kihűtöm. A porcukrot és a margarint alaposan kihabosítom, majd hozzáadom a kihűlt pudingos krémhez és jól kikeverem.
A barna lapot kiterítem, rákenem a krém egy részét. A színes, őzgerinc formában sütött tésztákat, hosszában kettévágom és krémmel összeragasztok egy rózsaszínű félrudat egy sárga félrúddal.
Egy felemás rudat helyezek a barna lapra, rákenem a maradék krémet és ráteszem a másik felemás rudat, majd feltekerem. Alufóliával jól összefogom és hűtőbe teszem.
Ujjnyi vastagra szeletelem. Csokimázzal be lehet vonni, de anélkül is finom.
Tipp:
Az elkészített rúdból 18-20 szelet sütemény lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »