Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Árvácska recept

Árvácska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Rózsaszín tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 0,5 cs sütőpor
    • 1 cs puncsos pudingpor

    Sárga tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 0,5 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Barna tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 cs csokoládés pudingpor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztákat külön-külön készítem el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőport és a pudingport, majd belekeverem a tojásfehérjék felvert habját.

    A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formákba öntöm és megsütöm közepes tűzön.

    A barna tésztát nagyméretű, sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm közepes tűzön. Sütés után a papír segítségével feltekerem, mint a piskótatekercset.

    A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom és a szétnyitott barna tésztára teszem és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki.

    A krémhez a tejben felfőzöm a pudingport, majd kihűtöm. A porcukrot és a margarint alaposan kihabosítom, majd hozzáadom a kihűlt pudingos krémhez és jól kikeverem.

    A barna lapot kiterítem, rákenem a krém egy részét. A színes, őzgerinc formában sütött tésztákat, hosszában kettévágom és krémmel összeragasztok egy rózsaszínű félrudat egy sárga félrúddal.

    Egy felemás rudat helyezek a barna lapra, rákenem a maradék krémet és ráteszem a másik felemás rudat, majd feltekerem. Alufóliával jól összefogom és hűtőbe teszem.

    Ujjnyi vastagra szeletelem. Csokimázzal be lehet vonni, de anélkül is finom.

    Tipp:

    Az elkészített rúdból 18-20 szelet sütemény lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá