Árvácska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Rózsaszín tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs puncsos pudingpor
Sárga tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
Barna tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs csokoládés pudingpor
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztákat külön-külön készítem el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőport és a pudingport, majd belekeverem a tojásfehérjék felvert habját.
A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formákba öntöm és megsütöm közepes tűzön.
A barna tésztát nagyméretű, sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm közepes tűzön. Sütés után a papír segítségével feltekerem, mint a piskótatekercset.
A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom és a szétnyitott barna tésztára teszem és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki.
A krémhez a tejben felfőzöm a pudingport, majd kihűtöm. A porcukrot és a margarint alaposan kihabosítom, majd hozzáadom a kihűlt pudingos krémhez és jól kikeverem.
A barna lapot kiterítem, rákenem a krém egy részét. A színes, őzgerinc formában sütött tésztákat, hosszában kettévágom és krémmel összeragasztok egy rózsaszínű félrudat egy sárga félrúddal.
Egy felemás rudat helyezek a barna lapra, rákenem a maradék krémet és ráteszem a másik felemás rudat, majd feltekerem. Alufóliával jól összefogom és hűtőbe teszem.
Ujjnyi vastagra szeletelem. Csokimázzal be lehet vonni, de anélkül is finom.
Tipp:
Az elkészített rúdból 18-20 szelet sütemény lesz.