Árvácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Rózsaszín tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs puncsos pudingpor
Sárga tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
Barna tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs csokoládés pudingpor
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztákat külön-külön készítem el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőport és a pudingport, majd belekeverem a tojásfehérjék felvert habját.
A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formákba öntöm és megsütöm közepes tűzön.
A barna tésztát nagyméretű, sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm közepes tűzön. Sütés után a papír segítségével feltekerem, mint a piskótatekercset.
A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom és a szétnyitott barna tésztára teszem és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki.
A krémhez a tejben felfőzöm a pudingport, majd kihűtöm. A porcukrot és a margarint alaposan kihabosítom, majd hozzáadom a kihűlt pudingos krémhez és jól kikeverem.
A barna lapot kiterítem, rákenem a krém egy részét. A színes, őzgerinc formában sütött tésztákat, hosszában kettévágom és krémmel összeragasztok egy rózsaszínű félrudat egy sárga félrúddal.
Egy felemás rudat helyezek a barna lapra, rákenem a maradék krémet és ráteszem a másik felemás rudat, majd feltekerem. Alufóliával jól összefogom és hűtőbe teszem.
Ujjnyi vastagra szeletelem. Csokimázzal be lehet vonni, de anélkül is finom.
Tipp:
Az elkészített rúdból 18-20 szelet sütemény lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »