Angyalok eledele kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- nagy csipet só
- 2 ek citromlé
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 3 csapott ek. kakaópor (a felébe)
Elkészítése:
A tojásfehérjéket habverővel lassú fokozaton elkezdjük felverni, mikor már kezd habosodni, hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd továbbkeverjük magasabb fokozaton.
Amár közepes keménységű, akkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, és addig keverjük, amíg jó kemény habot nem kapunk.
A lisztet és porcukrot összeszitáljuk egy tálba, majd kanalanként adagolva a habhoz adagoljuk .
Mikor kész a felét áttesszük egy másik tálba,és beleszitáljuk a kakaóport és alaposan elkeverjük.
Egy kuglóf formát(vagy más formát) alaposan kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel, majd a fehér és a kakaós habot felváltva belekanalazzuk a formába.
Kicsit a pulthoz ütögetjük,majd 170 fokos sütőben kb.40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával nézzük meg,ha tiszta marad a tű,akkor jó,ne süssük túl,mert kiszárad.
Ha kivettük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd a formát enyhén ütögetve egy tálra átborítjuk. Mikor kihűlt hintsük meg porcukorral,és tejszínhabbal, vanília-, vagy csokiöntettel,de lekvárral is fogyaszthatjuk.
box style=”info”]Angyalok eledele vagy Angel food cake, remek ötlet az összegyűlt tojásfehérjék felhasználására.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »