Angyalok eledele kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- nagy csipet só
- 2 ek citromlé
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 3 csapott ek. kakaópor (a felébe)
Elkészítése:
A tojásfehérjéket habverővel lassú fokozaton elkezdjük felverni, mikor már kezd habosodni, hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd továbbkeverjük magasabb fokozaton.
Amár közepes keménységű, akkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, és addig keverjük, amíg jó kemény habot nem kapunk.
A lisztet és porcukrot összeszitáljuk egy tálba, majd kanalanként adagolva a habhoz adagoljuk .
Mikor kész a felét áttesszük egy másik tálba,és beleszitáljuk a kakaóport és alaposan elkeverjük.
Egy kuglóf formát(vagy más formát) alaposan kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel, majd a fehér és a kakaós habot felváltva belekanalazzuk a formába.
Kicsit a pulthoz ütögetjük,majd 170 fokos sütőben kb.40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával nézzük meg,ha tiszta marad a tű,akkor jó,ne süssük túl,mert kiszárad.
Ha kivettük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd a formát enyhén ütögetve egy tálra átborítjuk. Mikor kihűlt hintsük meg porcukorral,és tejszínhabbal, vanília-, vagy csokiöntettel,de lekvárral is fogyaszthatjuk.
box style=”info”]Angyalok eledele vagy Angel food cake, remek ötlet az összegyűlt tojásfehérjék felhasználására.[/box]