Andi szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor
- 4 ek házi darabos szilvalekvár
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 2 dl tej
- 15 dkg olvasztott margarin
Sárga krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 csapott ek liszt
- 1 csomag étkezési zselatinpor
- 1 l tej
- 15 dkg margarin
Hab:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 15 dkg cukor
Csokimáz:
- 15 dkg margarin
- 4 ek cukor
- 3 ek kakaópor
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a lekvárral, a cukorral és az olvasztott margarinnal. A fehérjéket habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A lisztes keveréket és a tejet hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük (nagy, lapos tepsi, 2 cm peremű), és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Hűlni hagyjuk.
Krém készítése:
Elkészítjük a krémet. A tejet egy olyan fazékba tesszük, amiben nem ég le. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a lisztel, és annyi hideg tejjel (a tejet a literből vesszük el), hogy csomómentes, folyós masszát kapjunk. A zselatinport egy kevés forró vízzel elkeverjük, és a masszához adjuk. A fazék tejet felforraljuk, majd félrehúzzuk, és belekeverjük a tojásos krémet. Visszatesszük a tűzre, és habverővel folyamatosan keverjük addig, amíg besűrűsödik. Forralni nem szabad.
Hideg vízzel teli edénybe tesszük, és kevergetve félig kihűtjük, majd a kikevert margarint habverővel belekeverjük. Kicsit még hagyjuk hűlni. A tészta tetejére kenjük a még picit langyos krémet szépen egyenletesen, legalább egy ujjnyi vastagságban. A tésztát ekkor hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.
Hab készítése:
Egy nagy fazékba teszünk 3 ujjnyi vizet, és felforraljuk. Egy másik fazékba beletesszük a fehérjéket egy csipet sóval, majd a fazekat a forró vizes fazékba helyezzük. A hőfokot közepesre vesszük, és elkezdjük verni a habverővel a habot. Mikor félig felvertük, hozzáadjuk apránként a cukrot is. Jó keményre verjük.
Akkor jó ha a habverőről nem esik le, hanem szép csúcsként rajta marad. A habnak át kell jól forrósodnia. Ha már égeti az ujjunkat, akkor jó a hab. Ezt a habot szépen elsimítjuk a krém tetején, majd hűlni hagyjuk.
Csokimáz készítése:
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport. Visszatesszük, míg a cukor elolvad, de folyamatosan kevergetjük. A mázat a hab tetejére csurgatjuk tetszőleges mintában, majd ezt is hűtjük.
Legjobb, ha pár órát hideg helyen áll a sütemény, és csak utána szeleteljük, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »