Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Andi szelet recept

Andi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek liszt
    • 7 ek cukor
    • 4 ek házi darabos szilvalekvár
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek kakaópor
    • 2 dl tej
    • 15 dkg olvasztott margarin

    Sárga krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 ek cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 csapott ek liszt
    • 1 csomag étkezési zselatinpor
    • 1 l tej
    • 15 dkg margarin

    Hab:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 15 dkg cukor

    Csokimáz:

    • 15 dkg margarin
    • 4 ek cukor
    • 3 ek kakaópor

    Elkészítés:

    A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a lekvárral, a cukorral és az olvasztott margarinnal. A fehérjéket habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A lisztes keveréket és a tejet hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük (nagy, lapos tepsi, 2 cm peremű), és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Hűlni hagyjuk.

    Krém készítése:

    Elkészítjük a krémet. A tejet egy olyan fazékba tesszük, amiben nem ég le. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a lisztel, és annyi hideg tejjel (a tejet a literből vesszük el), hogy csomómentes, folyós masszát kapjunk. A zselatinport egy kevés forró vízzel elkeverjük, és a masszához adjuk. A fazék tejet felforraljuk, majd félrehúzzuk, és belekeverjük a tojásos krémet. Visszatesszük a tűzre, és habverővel folyamatosan keverjük addig, amíg besűrűsödik. Forralni nem szabad.

    Hideg vízzel teli edénybe tesszük, és kevergetve félig kihűtjük, majd a kikevert margarint habverővel belekeverjük. Kicsit még hagyjuk hűlni. A tészta tetejére kenjük a még picit langyos krémet szépen egyenletesen, legalább egy ujjnyi vastagságban. A tésztát ekkor hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.

    Hab készítése:

    Egy nagy fazékba teszünk 3 ujjnyi vizet, és felforraljuk. Egy másik fazékba beletesszük a fehérjéket egy csipet sóval, majd a fazekat a forró vizes fazékba helyezzük. A hőfokot közepesre vesszük, és elkezdjük verni a habverővel a habot. Mikor félig felvertük, hozzáadjuk apránként a cukrot is. Jó keményre verjük.

    Akkor jó ha a habverőről nem esik le, hanem szép csúcsként rajta marad. A habnak át kell jól forrósodnia. Ha már égeti az ujjunkat, akkor jó a hab. Ezt a habot szépen elsimítjuk a krém tetején, majd hűlni hagyjuk.

    Csokimáz készítése:

    A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport. Visszatesszük, míg a cukor elolvad, de folyamatosan kevergetjük. A mázat a hab tetejére csurgatjuk tetszőleges mintában, majd ezt is hűtjük.

    Legjobb, ha pár órát hideg helyen áll a sütemény, és csak utána szeleteljük, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá