Almás- túrós rácsos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kis pohár tejföl
- csipet só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékek :
Almás:
- 1, 5 kg alma,
- fahéj
- cukor ízlés szerint
Túrós:
- 0.5 kg túró
- 2 ek. tejföl
- cukor ízlés szerint
- mazsola
Elkészítése:
Az összes hozzávalót kimérem, és egy keverőtálba belehelyezem, majd kézzel jól átdolgozom, kis cipó formára gyúrom.
Fél órára hűtőbe teszem, majd megfelezem, kinyújtom, és az egyig lapot a tepsibe rakom, rá jön a töltelék /almás vagy a túrós/ és a másik kinyújtott lapból vékony csíkokat vágok , és berácsozom vele a tölteléket.
Előmelegített sütőbe rakom kb. 35 percet sütöm, kiveszem, hűlni hagyom, majd megszórom porcukorral, és felkockázom.
Jó étvágyat hozzá ! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »