Almás- túrós rácsos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kis pohár tejföl
- csipet só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékek :
Almás:
- 1, 5 kg alma,
- fahéj
- cukor ízlés szerint
Túrós:
- 0.5 kg túró
- 2 ek. tejföl
- cukor ízlés szerint
- mazsola
Elkészítése:
Az összes hozzávalót kimérem, és egy keverőtálba belehelyezem, majd kézzel jól átdolgozom, kis cipó formára gyúrom.
Fél órára hűtőbe teszem, majd megfelezem, kinyújtom, és az egyig lapot a tepsibe rakom, rá jön a töltelék /almás vagy a túrós/ és a másik kinyújtott lapból vékony csíkokat vágok , és berácsozom vele a tölteléket.
Előmelegített sütőbe rakom kb. 35 percet sütöm, kiveszem, hűlni hagyom, majd megszórom porcukorral, és felkockázom.
Jó étvágyat hozzá ! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »