Almás- túrós rácsos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kis pohár tejföl
- csipet só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékek :
Almás:
- 1, 5 kg alma,
- fahéj
- cukor ízlés szerint
Túrós:
- 0.5 kg túró
- 2 ek. tejföl
- cukor ízlés szerint
- mazsola
Elkészítése:
Az összes hozzávalót kimérem, és egy keverőtálba belehelyezem, majd kézzel jól átdolgozom, kis cipó formára gyúrom.
Fél órára hűtőbe teszem, majd megfelezem, kinyújtom, és az egyig lapot a tepsibe rakom, rá jön a töltelék /almás vagy a túrós/ és a másik kinyújtott lapból vékony csíkokat vágok , és berácsozom vele a tölteléket.
Előmelegített sütőbe rakom kb. 35 percet sütöm, kiveszem, hűlni hagyom, majd megszórom porcukorral, és felkockázom.
Jó étvágyat hozzá ! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

