Almás süti recept
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kávéskanál fahéj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 közepes alma
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával. Az almát meghámozzuk, és annyit szeletelünk fel akár karikára is, hogy a tepsit kirakjuk vele. Ez kb. 2-3 db.
A tésztához a cukrot a tojásokkal, és fahéjjal habosra keverjük, majd hozzá szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A maradék almát lereszeljük és a masszához adjuk. Az egészet a tepsiben lerakott almára öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük. Természetesen mindenkinek más a sütője, ezért a tűpróbát minden alkalommal végezzük el a sütés vége előtt.
A tepsiből kiborítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. Fahéjas porcukorral meghintjük.
Tipp:
A tésztába lehet keverni durvára vágott diót, mandulát mogyorót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

