Almás süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál fahéj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 közepes alma
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával. Az almát meghámozzuk, és annyit szeletelünk fel akár karikára is, hogy a tepsit kirakjuk vele. Ez kb. 2-3 db.
A tésztához a cukrot a tojásokkal, és fahéjjal habosra keverjük, majd hozzá szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A maradék almát lereszeljük és a masszához adjuk. Az egészet a tepsiben lerakott almára öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük. Természetesen mindenkinek más a sütője, ezért a tűpróbát minden alkalommal végezzük el a sütés vége előtt.
A tepsiből kiborítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. Fahéjas porcukorral meghintjük.
Tipp:
A tésztába lehet keverni durvára vágott diót, mandulát mogyorót.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.