Almás süti recept

Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál fahéj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 közepes alma
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával. Az almát meghámozzuk, és annyit szeletelünk fel akár karikára is, hogy a tepsit kirakjuk vele. Ez kb. 2-3 db.
A tésztához a cukrot a tojásokkal, és fahéjjal habosra keverjük, majd hozzá szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A maradék almát lereszeljük és a masszához adjuk. Az egészet a tepsiben lerakott almára öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük. Természetesen mindenkinek más a sütője, ezért a tűpróbát minden alkalommal végezzük el a sütés vége előtt.
A tepsiből kiborítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. Fahéjas porcukorral meghintjük.
Tipp:
A tésztába lehet keverni durvára vágott diót, mandulát mogyorót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »