Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 450 g sima liszt
- 250 g vaj
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 2 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
- zsemlemorzsa (prézli)
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 1500 g reszelt alma
- citromlé, őrölt fahéj, cukor
Elkészítése:
A sima lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, belereszeljük a citromhéjat és elmorzsoljuk a puha vajjal. A közepébe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (min. 30 perce hűtőbe tesszük). Addig az almákat meghámozzuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük, levét kissé kinyomjuk.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet őrölt fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket. Kevés olajon megdinszteljük a lereszelt almát, majd hagyjuk kihűlni. Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk. A kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk.
Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük. Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe helyezve 200 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A kész almás pitét, ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.
Tipp:
Elkészítettem már édesítővel is. Úgy is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »