Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • fél cs sütőpor
    • 1 dkg éleszt
    • fél dl te
    • 1 evőkanál cuko
    • 2 ek tejföl

    Töltelékhez:

    • 40 dkg reszelt alma
    • 3 ek cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 púpozott ek zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A cukrozott, langyos tejben elkeverjük az élesztőt 3 evőkanál liszttel és meleg helyen felfuttatjuk. A többi lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarint. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt kovászt, a tejfölt és simára gyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és fél órát pihentetjük szobahőmérsékleten.

    Közben a reszelt almához hozzákeverjük a cukrot és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a leve elfő. Akkor hozzáadjuk a fahéjat és kihűtjük.

    A pihentetett tészta háromnegyed részét a piteforma méreténél nagyobbra kinyújtjuk. Nyújtófa segítségével ráhelyezzük, kibéleljük, hogy a peremétől túl nyúljon kb 1-2 cm-el ,majd villával megszurkáljuk.

    A kihűlt almához hozzákeverjük a zsemlemorzsát és egyenletesen a tésztára terítjük. A tészta másik felét, az előzőhöz hasonlóan kinyújtjuk, kb 1 centis csíkokra vágjuk és az alma tetejére rácsosan rátesszük, majd újból pihentetjük fél órát.

    Sütés előtt a rácsokat tojás sárgájával megkenjük és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá