Almás piskóta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 dkg rétesliszt
- 40 dkg reszelt alma
- 1 dl olaj
- 2 kk szódabikarbóna
- 2 tk fahéj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a lereszelt almát, az olajat, majd beleforgatjuk a szódabikarbónával és fahéjjal elkevert lisztet.
Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk (vagy vajazzuk, lisztezzük), és kb. 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A almás piskóta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 292 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


