Almás-mézes zabpelyhes keksz recept
Hozzávalók:
- 12,5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek méz
- 1 alma
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 1/2 cs sütőpor
- 1 csipet mézes sütemény fűszerkeverék
Elkészítése:
Az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a mézet addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad.
A lisztet, a zabpelyhet a sütőporral összekeverjük, majd lassan a híg masszába öntjük. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a megpucolt, apró kockákra vágott almát. Fűszerezzük mézes sütemény fűszerkeverékkel, majd sütőpapíros tepsiben kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

