Almás-mézes zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 12,5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek méz
- 1 alma
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 1/2 cs sütőpor
- 1 csipet mézes sütemény fűszerkeverék
Elkészítése:
Az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a mézet addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad.
A lisztet, a zabpelyhet a sütőporral összekeverjük, majd lassan a híg masszába öntjük. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a megpucolt, apró kockákra vágott almát. Fűszerezzük mézes sütemény fűszerkeverékkel, majd sütőpapíros tepsiben kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »