Almás-málnás morzsasüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a morzsához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
Hozzávalók a gyümölcsös részhez:
- 2 db alma
- 20 dkg málna (v. szeder, áfonya..)
- 5 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 mk őrölt fahéj
Elkészítése:
Tegyük bele a lisztet és a cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el az ujjainkkal összemorzsolni, hogy egy zsemlemorzsa szerű morzsát kapjunk.
A málnát tegyük egy szűrőbe, majd alaposan mossuk meg, és hagyjuk teljesen lecsepegni a vizet. Az almát hámozzuk meg, vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel kisebb kockára.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott almát, majd szórjuk meg az őrölt fahéjjal. Ezután keverjük alaposan össze, majd fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk félpuhára az almát.
Ezután vegyük le a fedőt, és pároljuk még pár percig, hogy a leve besűrűsödjön. Egy sütőtálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a karamellizált almát, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett málnát, (v. szedret) és óvatosan keverjük össze.
Végül szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd szórjuk a tetejére az édes morzsát is. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (szép világosra, ropogósra süljön a morzsa a tetején)
Az elkészült gyümölcsös morzsát vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni. Tálalás előtt a még meleg gyümölcsös morzsát szedjük tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylatot, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »