Almás-mákos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 alma
- 100 g mák
- 100 g nyírfacukor (cukor)
- 250 ml tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek sütőpor
- 100 g liszt
- 100 ml olaj
Elkészítése:
Az almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot, a nyírfacukrot, a tejfölben elkevert tojást és a sütőporos lisztet, végül az olajat.
Mindent alaposan összekeverünk, és egy sütőpapírral bélelt piteformába öntjük.
Előmelegített, 180 °C-os forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba). Megvárjuk, míg kihűl, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »