Almás-mákos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 alma
- 100 g mák
- 100 g nyírfacukor (cukor)
- 250 ml tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek sütőpor
- 100 g liszt
- 100 ml olaj
Elkészítése:
Az almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot, a nyírfacukrot, a tejfölben elkevert tojást és a sütőporos lisztet, végül az olajat.
Mindent alaposan összekeverünk, és egy sütőpapírral bélelt piteformába öntjük.
Előmelegített, 180 °C-os forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba). Megvárjuk, míg kihűl, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »