Almás krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db alma
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 3 ek kakaópor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 3-5 ek cukor
- 500 ml tejszín
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük a sütőpapírral, felkarikázzuk rá az almákat, majd cukros fahéjjal megszórjuk. Ezután öntjük rá az elkészült tésztát.
Tészta készítése:
A tojást kikeverjük a cukorral, majd a liszttel. A sütőport, az olajat és a tejet (én még picit raktam hozzá, mert nagyon sűrűnek tűnt) hozzákeverjük, majd a kakaóport. 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk egy tálcára, hogy az alma legyen felül.
Összeállítás:
2 csomag vaníliás pudingot készítünk a szokásos módon. Ha kihűlt, rákenjük a tésztára, végül a tejszínből felvert habbal befedjük.
Nagyon finom!
A almás krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »