Almás koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 200 g cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g vaj (esetleg margarin)
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 100 g dió
- 3 alma
- 1 mk őrölt fahéj
- pár csepp rum aroma
- 3 csapott ek kakaópor
- 3 csapott ek cukor
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral.
A vajat a cukorral és a tojásokkal elkeverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A keverék 2/3 részét a kivajazott koszorúformába terítjük, majd rásorakoztatjuk az almákat. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a darált diót.
Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e.
A formában hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
A almás koszorú kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »