Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás koszorú recept

Almás koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 400 g liszt
    • 200 g cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g vaj (esetleg margarin)
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl tej
    • 100 g dió
    • 3 alma
    • 1 mk őrölt fahéj
    • pár csepp rum aroma
    • 3 csapott ek kakaópor
    • 3 csapott ek cukor
    • kevés porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral.

    A vajat a cukorral és a tojásokkal elkeverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A keverék 2/3 részét a kivajazott koszorúformába terítjük, majd rásorakoztatjuk az almákat. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a darált diót.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e.

    A formában hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.

    A almás koszorú kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 289 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá