Almás koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 200 g cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g vaj (esetleg margarin)
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 100 g dió
- 3 alma
- 1 mk őrölt fahéj
- pár csepp rum aroma
- 3 csapott ek kakaópor
- 3 csapott ek cukor
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral.
A vajat a cukorral és a tojásokkal elkeverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A keverék 2/3 részét a kivajazott koszorúformába terítjük, majd rásorakoztatjuk az almákat. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a darált diót.
Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e.
A formában hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
A almás koszorú kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »