Almás koszorú recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 200 g cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g vaj (esetleg margarin)
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 100 g dió
- 3 alma
- 1 mk őrölt fahéj
- pár csepp rum aroma
- 3 csapott ek kakaópor
- 3 csapott ek cukor
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral.
A vajat a cukorral és a tojásokkal elkeverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A keverék 2/3 részét a kivajazott koszorúformába terítjük, majd rásorakoztatjuk az almákat. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a darált diót.
Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e.
A formában hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
A almás koszorú kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 289 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.