Almás- diós pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1/2 citromhéja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 0,5 kg alma
- 10 dkg dió
- ízlés szerint cukor
- baracklekvár
- fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (én tupperware-s piteformával szaggattam ki).
Megtöltjük a töltelékkel (alma, dió, lekvár, cukor, fahéj), majd a tészta tetejét ráhajtjuk és aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

