Almás- diós pite recept

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 citromhéja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 0,5 kg alma
- 10 dkg dió
- ízlés szerint cukor
- baracklekvár
- fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (én tupperware-s piteformával szaggattam ki).
Megtöltjük a töltelékkel (alma, dió, lekvár, cukor, fahéj), majd a tészta tetejét ráhajtjuk és aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »