Almarózsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 8 db alma
- cukor
- citromlé
- vaj
Elkészítése:
Az almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Citromos, cukros vízben felteszem főni, vigyázok, hogy ne legyen túl puha. Ha megfőtt lecsöpögtetem.
A tésztalapot megkenem olvasztott vajjal, megszórom cukorral és 3 cm-es csíkokra vágom. Az almaszeleteket ráfektetem a tésztára, majd szorosan feltekerem. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm, majd porcukorral tálalom.
Tipp:
Aki szereti fahéjjal is megszórhatja!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »