Almarózsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 3 alma
- cukor
- őrölt fahéj
- fél citrom
- vaj
- lekvár
Elkészítése:
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi.
3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítjük a vizet. Kb. 2 percig főzzük, vigyázva, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetjük, ha kész van.
Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukor és fahéj keverékével, és pizzaszeletelővel kb.
3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Lekvárral forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »